It’s my life

Ken je dat? Dat je in een bepaalde periode in je leven dat liedje zo vaak hoorde en er zo van genoot? Muziek is zo’n krachtige manier om je terug te slingeren naar een situatie, een persoon of een periode. Daarom draagt met zorg uitgezochte muziek zoveel bij aan een uitvaart.

Voorjaar 2004 hoorde ik vaak ‘It’s my life’ van No Doubt. Heerlijk over de top, vol energie, en een prachtige remake van de originele versie. Heel vaak werd dit nummer gedraaid terwijl ik in de auto zat. Ik was voor het eerst in verwachting en ook vol van verwachting over wat komen zou. Hoe zou het zijn, om een kind te krijgen, welk persoontje zou die baby gaan worden en hoe zou ik moeder zijn?!? En ondertussen knalde Gwen Stefani uit de boxen en brulde ik (misschien een beetje vals) vrolijk mee.

Gisteren was ik bij een uitvaart en er werd met warmte en waardering teruggekeken op het voorbije leven. In woorden en met foto’s. En toen dat ene nummer gespeeld werd zag ik mensen geëmotioneerd raken. Zij werden voor even teruggeworpen naar dat moment, dat gevoel, die periode met hun dierbare.

Vanochtend reed ik dezelfde route als vroeger en ineens kwam Gwen weer langs op de radio. ‘Oh, It’s my life… Don’t you forget… It never ends!’ en ik kon niet anders dan de volumeknop omhoog doen en terugdenken aan toen. De echo van die periode ervaren, net zwanger, vol van verwachting… Pure nostalgie!

Muziek is van zoveel meerwaarde. Iets om met zorg uit te zoeken!