Samen met mijn man en dochters woon ik op ons melkveebedrijf in Putten. Door de jaren heen ben ik geconfronteerd met verlies. Hieruit is een verlangen ontstaan om mensen die ook deze confrontatie aan moeten gaan te helpen.

Het vinden van samenhang, meestal in de vorm van woorden, is voor mij een uitlaatklep om orde op zaken te stellen. Mijzelf uit te kunnen drukken heeft me erg geholpen bij het contact en verbinding met de mensen om me heen.

Nu ik ervaren heb hoe fijn en goed het is dat de mensen die je treft tijdens je rouw er voor je zijn, je helpen en je in je kracht zetten om vorm te geven aan een afscheid dat maar één keer kan, vind ik het heel bijzonder om hier nu zelf aan bij te kunnen dragen.

De opleiding die ik volg bij GaandeweG Uitvaarteducatie tot ritueelbegeleider (uitvaartspreker) is voor mij een waardevolle basis en aanvulling.