Samen met mijn man en dochters woon ik op ons melkveebedrijf in Putten. Door de jaren heen ben ik geconfronteerd met verlies. Hieruit is een verlangen ontstaan om mensen die ook deze confrontatie aan moeten gaan te helpen.

Het vinden van samenhang en verbinding door mijn gedachten onder woorden te brengen, is erg belangrijk voor mij. Door woorden te geven aan mijn emoties en gevoelens is het gelukt nauw in contact te blijven met de mensen om me heen. Dit geeft grip in een tijd waarin alles uit mijn handen leek te vallen. Het geeft ook begrip tussen omstanders en mij. Zo kon ik anderen helpen mij te helpen toen ik dat zo hard nodig had.

In mijn tijd van rouw heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat mensen om je heen, zowel privé als professioneel, je helpen in je kracht te gaan staan. Dat er iemand voor je is om te helpen bij wat je zelf even niet kunt. Bij het invullen van een afscheid bijvoorbeeld. Hoe die hulp er dan uitziet is voor iedereen persoonlijk. Het helpt en troost me dat ik er nu voor een ander mag zijn. Hoe? Dat is altijd afhankelijk van de wensen en vragen van jou als nabestaande.

De verschillende opleidingen en trainingen die ik inmiddels gevolgd heb en waar er hopelijk nog veel van volgen, zijn een waardvolle aanvulling en geven steeds meer verdieping aan wat ik kan betekenen in de begeleiding naar een persoonlijk, liefdevol en passend afscheid.