Marieke volgde bij mij de training voor het leiden van uitvaarten: een warm mens is zij, oprecht, eenvoudig (in de zin van: ‘what you see is what you get’, heel prettig!), open en direct. Bij Marieke zag ik een groot verlangen om dichtbij mensen te zijn die – intens verdrietig – een geliefde los moeten laten, om voor hen goede en betekenisvolle woorden te spreken, die troost bieden. En dat kán zij!

-Marianne-

Mariek, wat een prachtig verhaal! Wat zet je hier ontzettend de echte Richard neer, geweldig!

-Anoniem-

“Marieke is een open, spiritueel en warm persoon. Een verhalenmaker, een luisterend oor, weet te zwijgen, respectvol en voelt aan dat er soms een knuffel nodig is. De mooie rouwtekst, het opgemaakte draaiboek en jouw liefdevolle aanwezigheid was een grote steun. Heel veel dank!

Familie Smidts-

‘Zoals jij ons verhaal weet te verwoorden, dat zou ik zelf nooit kunnen. Het ontroert me en doet me zo goed!’

-Anoniem-


Marieke is oprecht in de ander geïnteresseerd. Ze luistert, observeert, voelt dingen aan, vraagt door, maar weet ook te zwijgen. En zo groeit een verhaal, een verhaal dat verteld moet worden.’
– Els Water –


Ze heeft de gave om een verhaal goed op papier te kunnen zetten. het is altijd pakkend, ontroerend en respectvol.
– Aline de Jong –


Marieke is een buitengewoon goed luisteraar. En kan dat wat ze gehoord, gezien en gevoeld heeft bijzonder goed omzetten in taal. Prettig om te lezen en interessant om naar te luisteren.
– Alice van Drie –


Zij straalt enorme rust en genegenheid uit. Door het verwoorden van haar eigen verdriet geeft ze zelfs een ander hoop, kracht en troost.
– Ingrid van Beek –


Hey Marieke, je hebt me toen geholpen met de tekst op de steen van mijn vader. Die tekst gaf me inspiratie voor het schrijven van een song!
– Jimmy Bouwhuis –