Wat kan ik voor u doen?

Wanneer uw dierbare overlijdt neemt u contact op met de uitvaartbegeleider om de uitvaart te regelen. Hij of zij kan mij inschakelen voor begeleiding bij de afscheidsbijeenkomst.

Uw uitvaartbegeleider geeft mij de eerste informatie en brengt mij met u in contact. Hierna kom ik bij u thuis om het afscheid voor te bereiden. U kunt vrijuit met mij praten; alles wat er tijdens het afscheid gezegd gaat worden vindt u terug in het draaiboek zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ik ga dit gesprek met nabestaanden blanco in. Er zit geen basisafscheid in mijn tas! De nabestaanden spuien hun herinneringen, anekdotes, het verhaal van hun dierbare. Dat is de basis waaruit het draaiboek voor het afscheid gemaakt gaat worden.

Onderdelen hiervan kunnen zijn een zorgvuldig geformuleerde levensloop, favoriete muziek, mooie handelingen/rituelen, ruimte voor sprekers en (klein)kinderen. Alles is bespreekbaar.

Ik help u graag bij het begeleiden naar een passende, persoonlijke afscheidsbijeenkomst. U kunt uw uitvaartbegeleider om informatie vragen of Bel of mail mij.

Er is ook gelegenheid om afscheid bij leven voor te bereiden. Samen het gesprek aangaan om kennis te maken en mogelijkheden door te spreken. Voorbereidingen te treffen om aan nabestaanden uw wensen door te geven. Ook hiervoor geld dat u dit via uw uitvaartbegeleider kunt bespreken of u kunt rechtstreeks contact met mij op nemen.