Geslaagd!

Gisteren en eergisteren mocht ik de opleiding tot ritueelbegeleider afronden. Met vlag en wimpel geslaagd! Zo gaaf om me steeds verder te verdiepen in dit bijzondere vak, ervaringen uit te wisselen en te leren van twee bijzondere dames die allebei een bloeiende praktijk als uitvaartspreker/ritueelbegeleider hebben. Bij de diplomering kreeg ik prachtige woorden mee:

‘Jij doopt jouw pen in liefde en weet woorden te geven aan het geleefde leven.’

‘Jij hebt de rauwe pijn van rouw doorleefd. En meer: je hebt er je kracht van gemaakt. Om voor anderen van betekenis te zijn’.

Deze woorden raken me recht in het hart. Omdat ik weet hoe groot de kracht is van het onder woorden kunnen brengen van je gemis. Omdat ik weet hoe troostend het is als je dierbare recht wordt gedaan bij zijn of haar afscheid.

Om andere nabestaanden hierbij te helpen maakt me diep dankbaar!