Agenda

Herkenning, erkenning en verbinding in liefde

24 Oktober ben je van harte welkom bij Jeannette Roordink Coaching en Crossroads.

De lezing gaat over de impact van rouw op je leven. Hoe fijn het is dat mensen er voor je zijn en hoe belangrijk onderlinge verbinding is. Grip (begrip), gezien en gehoord worden. Hoe die zaken helpen in mijn werk als uitvaartspreker. Je bent welkom aan de Huinerschoolweg in Putten. Graag opgeven van te voren. Welkom!

Yes, ik vind het spannend. Eng gezellig!

Jeannette en Wilma, twee bevlogen coaches met hart voor de mensen om zich heen, organiseren regelmatig verdiepingsbijeenkomsten. Met uiteenlopende onderwerpen.

Dit najaar willen ze opnieuw iets brengen. Informatie over rouw. Aan de ene kant het ervaringsverhaal van iemand die rouw kent en die dit heeft omgezet in iets positiefs. En aan de andere kant, wat komt er allemaal op je af bij een uitvaart? Praktische zaken, de rollercoaster van emoties, welke keuzes zijn er allemaal te maken.

Je voelt hem vast al aankomen, ik ben gevraagd voor de ene helft van het verhaal. Op dinsdagavond 24 oktober mag ik je meenemen in het verhaal van mijn persoonlijke verlies, wat heeft dit met mij en mijn gezin gedaan, welke houvast had ik nog? Hoe heb ik me staande gehouden, heb ik me wel staande gehouden? Welke lifeline maakte het verschil?

In die jaren dat mijn leven zo uit het lood geslagen was heb ik veel geleerd over wat ik nodig heb om te kunnen overleven. Precies dat is wat ik bij families mag brengen in mijn nieuwe werk als uitvaartspreker. Ik heb geen oplossingen, ik kan geen verdriet wegnemen. Maar ik mag mensen wel helpen bij wat voor hen nodig is in de dagen voor het afscheid. Dat kan verschil maken.

En nu mag ik daarover vertellen. Spannend! Want dit verhaal komt heel dicht bij wie ik ben. Maar ook: Gaaf! Want misschien kan ik hier iemand mee helpen. Of bijdragen aan een stukje bewustwording. Na mijn verhaal heb je geen antwoorden, weet je niet ineens hoe ‘het’ zit. Ik hoop wel dat je uit mijn verhaal iets meeneemt dat je kan helpen op momenten dat het leven moeilijk is.

Gaat dit dan een zware sombere avond worden? Ik denk het eigenlijk niet! Want één ding waar ik achter ben gekomen: Rouw is niet alleen huilen en verdriet. Het is ook afscheid nemen van moeilijke verhoudingen, bevrijding van (geestelijke) ketenen. En het is ook vieren! Het is ook die glimlach om wat heeft mogen zijn, de dankbaarheid voor wat was, de liefde voor het leven. Als ik huil om Mees, onze zoon, dan voel ik hem zo dichtbij en stroomt de liefde voor hem door me heen. Het is tegenstrijdig maar hier zit ook blijheid en troost in!

Wauw zeg, ik mag binnenkort spreken voor een groep mensen. Ik vind het spannend, eng gezellig! Maar vooral heel bijzonder dat dit misschien een ander kan inspireren, steunen en vooruit helpen.

Welkom!

PS, opgeven graag via de pagina van Jeannette Roordink Coaching.